TØRFISK Nyhedsarkiv Print

TØRFISK har været på skiferie---- det vil sige 3 af dem. Bent Kirk blev desværre forhindret af en influenza i familien.

Men der kunne alligevel tages et billede af 4 musikere fra det NordVestlige Jylland

 

Foto kavalkade fra TØRFISK's tour til ROM i Italien 2009

I dagene 2. - 6. April 2009 var vi i Rom for at udgive CD-en "Den torsk der holder munden lukket, bliver ikke fanget".

Det var en noget anderledes måde at holde "udgivelsesfest" på, men det var en stor oplevelse at spille de forskellige steder. Her har vi lige samlet nogle billeder fra turen.

Vi spillede f. eks. ved Peterspladsen, lige efter palmesøndags højmesse, der var mange mennesker, nok ca. 60.000 til højmessen, men en del af dem gik hjem inden vi gik på.

Vi forsøgte også med nogle numre ved Colosseum, men der gik ikke længe før der kom en gladiator-kæmpe til og gennede os væk, der måtte vi ikke spille!! Ligeså ved den Maltesiske ambassade, blev vi jaget væk.

Det lykkedes os at få lov til ( vi spurgte ikke ) at spille på steder som Den Spanske trappe, en Dansk restaurant, et par steder på gaden og på en bro var vi lige ved at lave trafikprop.

Som det måske kan anes på nogen af billederne havde vi også tid til lidt hygge ind imellem, maden og vinen i Rom fejler bestemt ikke noget. Så alt i alt var det en kæmpeoplevelse, spændende hvor den næste "udgivelsesfest" skal holdes.

Se fotokavalkade her ---->

 

 

Pressemeddelelse 26. marts 2009

T Ø R F I S K
pressemeddelelse

Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland. Nu følger der så flere toner til lydsporet. ”Den torsk der holder munden lukket, blir’ ikke fanget”, hedder TØRFISK’s nye CD. Mange har spurgt på nye sange fra TØRFISK, som i jubilæumsåret 2006 sidst har udgivet nye sange. Tre af de 14 nye sange har dog været med på scenen i hele 2008. 3 år er lang tid at vente, men som det hedder: Alt kommer til den som forstår at vente.

14 nye, festlige, morsomme, vedkommende og eftertænksomme sange er det blevet til. Sange som handler om meget: Lige fra det sjoveste hoved i byen og naboens hund, til både finansielle- og ægteskabelige kriser, til mere trælse ting som: banjoer, folketingsvalg og diæter. Nu må man jo endelig ikke tro, at det kun er ulykker hele CD’en er baseret på. Der er sandelig også mere festlige sange om almindelige oplevelser fra dagligdagen.

Sangene er hovedsageligt skrevet af TØRFISK’ene selv, men der er igen bidrag fra Ib Grønbech, Sv. Erik Larsen og Lars Lilholt. Alle tre var osse med på jubilæums CD’en: ”Lugter lidt af fisk”. Tommy Rasmussen, som er med til at arrangere sangene og skriver stemmerne, medvirker osse på CD’en. Dels som producer og dels på harmonika og klaver. Lars Lilholt har foruden nummeret ”I Kina er håbets farve blå”, leveret violinspil på flere numre.

CD’en blev udgivet i Rom den 5. april 2009. Vi havde planlagt en udgivelse i Nuuk, men det glippede desværre. Derfor valgte vi at flytte udgivelsen i stik modsat retning. Vi har været i Nuuk for nogle år siden og fandt ud af at der var rom i Nuuk. Desværre viste det sig, at der ikke var Nuuk i Rom.

Thyborøn-gruppen Tørfisk hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene Irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster.

De synger, spiller og underholder, så det er en fryd - med typisk vestjysk charme som ikke er til at stå for - og er en stensikker succes med deres lytteværdige, morsomme og ekseptionelle repertoire. Samtidig er Tørfisk drengene dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken sammen med deres helt stærke side: de karakteristiske, vestjyske, forblæste mande-stemmer.

Tørfisk’s skæve, finurlige og vedkommende tekster afslører masser af fin sans for tilværelsens sjove sider, og kombineret med friske melodier og udadvendt optræden er underholdningen på topplan. Naturlig charme, humor og ægthed er Tørfisk i en nøddeskal.

Med en masse erfaring fra den danske musikscene, og med15 CD’er og 1 DVD udgivelse i ”nettet” har Tørfisk stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet. Og vel at mærke med den samme besætning som da det hele startede med TØRFISK i 1981.

Trods (eller på grund af) de næsten 28 år på bagen, er Tørfisk:

  • Anker Hviid (201061): bouzouki, fløjte, harmonika sang, 4 børn, 1 kone og 2 kolde fodboldben.
  • Bent Kirk (241258): bas, sang, 4 børn (mindst), 1 kone og 1 overdækket udestue og 1 biograf.
  • Egon Kirk (100462): adskillige banjoer, mandolin, sang, 3 børn, 1 kone, l folkevogn og 1 swift.
  • Bent Bro (010961): guitar, frugt, sang, 3 børn, 1 kone (endnu) og 1 brugt føntørrer.

 

 

Foto kavalkade fra jubilæet 04.05.2006

Du kan her se en del billeder fra vores jubilæums fest, hvor vi virkelig hyggede os og havde en helt igennem fantastisk dag, med masser af glade mennesker fra nær og fjern. Vejret viste sig på dagen, fra sin gode side, med masser af solskin, hvilket kun var med til at gøre det hele lidt mere festlig.

Se fotokavalkade her ---->

 

 

Tørfisk på TV Midt Vest om Søllebrylluppet

TV Midtvest har lavet en udsendelse om TØRFISK. I 25 år har vi leveret soundtracket til Vestjylland. Og i den anledning har Midtvest fulgt os og interviewet os og nasset kaffe hos os. Men udsendelsen blev meget god, og du kan her se de fik ud af det. Det varer i lidt over 17 minutter, men er det hele værd.

Se indslaget ---->

 

 

Tørfisk får guld

TØRFISK har fået en guld plade for salg af 20.000 stk. TØRFISK tyve, CD'en som udkom i forbindelse med gruppens 20 års jubilæum, og har faktisk solgt 28.000 eksemplarer. Da det er gruppens 1. guldplade har fiskene ikke været opmærksomme på, at salget allerede for mere end 2 år siden rundede de 20.000. Der er tale om en dobbelt CD med en studieindspilning og en live CD. Live delen har DR optaget og produceret i forbindelse med MidtFynsFestivallen 2000. På billedet ses Tyge Dinsen fra DR Midt Vest, som fik overrakt en guld plade sammen de fire fisk.

Så har vi altså også holdt på en hemmelighed siden vi fik vores guldplade. Vores lydmand, opstiller, altmuligmand gennem flere år - Leif "Iglen" Pedersen, har også fået GULD. Han har været en kæmpehjælp og et stort aktiv i forbindelse med indspilningen af CD'en. Vi valgte at overrække GULD CD'en ved Leif's bryllup. Og det var altså en stor overraskelse for Leif. Her får han GULDET.

Foto: Vagn Knudsen - www.fotovagn.dk